4 Mart 2012 Pazar

Yapma Sakın!!!

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Pazar, Mart 04, 2012
Nerden baksan 26 senedir dolaşıyorum bu gezegende. Az çok deneyimimiz var tabi bazı konularda. İster al kullan, ister 'sanane' de ve geç. Bunlar benden ademoğluna birkaç tavsiye:

1) Denemediğin bir şeyi başkasına tavsiye etme. Rezil rüsva olursun kötü çıkarsa.
2) Annenin yapma dediği şeyleri yapmayı aklından bile geçirme. Onun dediği çıkar, döner bi de sana 'ben demiştim' patlatır, canından bezersin.
3) Hayat memat meselesi değilse erkek öğrenci evinde yatıya kalma. Ya terlik yoktur, ya sabun, ya havlu, ya çarşaf, ya da komple yatak..
4) Kitaplarını kimseye ödünç verme. Zira giden geri gelmez. (Ayrıca yeri gelmişken şunu da sormadan edemeyeceğim:kim bu kitapları alıp alıp da geri vermek bilmeyenler? Herkes sizden şikayetçi haberiniz olsun)
5) Mahremiyetinin sınırlarını çizmeyi unutma. Kime neyi, ne kadar anlatacağını, nerde duracağını bil bi zahmet. Öyle facete, tweeter da, orda burda anlatma her şeyini. 
6) Komşularınla vıcık vıcık kaynaşma. Samimiyetin azı karar çoğu zarar.
7) Ölümü düşünme, doğumunu düşün. Kim bilir nası yumuk yumuktu ellerin doğduğunda, kokunu bi hayal et, ohhhhh cennet gibi. Bak nasıl da gülümsedin:)
8) Paranı 1-2 kişi hariç olur olmaz insanla paylaşma. O arkadaşım dediğin insandan kazık yiyip boşu boşuna ağlama.
9) Bulduğun her mecrada etrafa yemek tarifleri dağıtma. Dünyanın en itici insanı madalyasını evine yollatma. Önce bi sor, istiyor muyuz bakalım?
10) Çevreme şirin görüneceğim diye gereksiz canım, cicim, tatlımlara bulaşma. O kadar da sevmesinler canım seni. Bişeycik olmaz.
11) İşini abartma. Broker, stilist, tasarımcı, desinatör, danışman, satış sorumlusu gibi pullu payetli isimler yerine borsacı, terzi, tezgahtar gibi realist yaklaşımları tercih et  ki en azından samimiyetine inanalım.
12) Anılarını, o anıda yer almayan insanlara uzuun uzuuuun anlatma. O hikayede geçen kimseyi de tanımıyolar ayrıca. Sıkılınca kaçarlar benden söylemesi.
13) Evine herkesi sokma. O da gelsin, bu da gelsin, onu da çağıralım bunu da modundan çık, 3-5 arkadaş neyine yetmiyo.
14) Ertelediğin işleri bari bi yere not al. Ertelemekle unutmak arasındaki o ince çizgiyi geçme.
15) Kocana/karına kaba davranma. Bu evliliğini bitirmekten başka bir işe yaramaz.
16) Hastalandığında kafana göre ilaç içme. Sen doktor değilsin.
17) Yaşlılara 'öffffff anlamazsın sen' şeklinde çemkirme. Nolmuş senden 50 sene önce doğmuşsa?
18) İşinden yakınma. Yakınıyosan o işi yapma. Yapacak başka işin yoksa ağzını açma, negatif enerjini bize bulaştırma.
19) 7/24 çocuğunu anlatma. Arada nefes al.
20) Olayların negatif yönlerine yorum yapmadan önce pozitif yönlerine yorum yap. Karşındakinin iyiliğini yüceltip kusurunu ört. (bu sonuncu madde made by hepyesil :)) )

Devamı gelir bu listenin. 

6 yorum:

yesilerik dedi ki...

cıktısını aldım ofıste masamın karsısına yapıstırdım ıcımden kendıme yapma dedıgım ne varsa bu lıstede tesekkurler

Bestesiyleannesi dedi ki...

bu yorum aldığım en güzel yorumdur, çok mutlu oldum, nokta!
bu arada kırmızı kiraz ve yeşil eriğe bayılırım:)

EQ dedi ki...

Valla ne diyeyim, mükemmel bir liste bu. Bazilarini zaten uyguladigim, bazilarini bizzat yasadigim, bazilarini ise hedefledigim seyler. Evet, dedigin gibi daha uzatilabilir bu liste...hem de ne cok:)

Bence o "bunu 100 kisiye gönder yoksa evin yanacak, pc'ne virüs girecek, kedin ölecek" gibi sacma ötesi ve sinir bozucu mailler yerine bunu yollasin herkes birbirine, bari topluma ve millete faydali olurdu.


(Ay bu arada yeter artik diyorum, sessiz sessiz oku bazilarini, her yaziya maydanoz olma, yorum manyagi yapacaksin kadincagizi daha ilk günden diyorum ama dayanamiyorum iste okuduktan sonra. Hepsine birseyler yazmak geliyor icimden, idare ediver, az kaldi):)

Bestesiyleannesi dedi ki...

Bu liste kendi kendime yayınladığım manifestomdur:)) Bakıp bakıp "Yapma bunları haaaa!" diyorum kendime. Bir iç sesin yansımaları diyelim:D
Yazıma yorum almak herkes gibi beni de çok mutlu ettiğinden, hiç sıkıntı yok, dilediğin kadar yaz. Hatta çok çok yaz, bol bol yaz:) Çünkü ben öyle yapacağım.

Shimizu Zen dedi ki...

Mükemmel olmuş , bakıp bakıp uygulamak lazım :)

Bestesiyleannesi dedi ki...

Kimisini uygulamada son derece başarılı iken bazılarında çuvallıyorum. Ama başarma azmim var :)

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea