1 Mart 2012 Perşembe

Puzzle Çılgınlığı

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Perşembe, Mart 01, 2012
Sever misiniz puzzle yapmayı? Ben bayılırım. Çocukluğum irili ufaklı yap-bozları tamamlayarak geçti. Özellikle kardeşim doğmadan önceki dönem daha verimliydi, malum minik kardeşlerin yutması ve boğulması için ideal bir malzemedir yap-boz.

Öğrencilik yıllarında fırsat buldukça ara ara elimi attığım, ama hep çok sevdiğim bir hobidir puzzle. Bu nedenle de D&R benim cennetimdir. Kitaplar, puzzle lar, kalemler...

Bundan 1 yıl önce Badi'yle aylık D&R turumuzu yaparken almıştık Keith MALLET'in Caress tablosunun puzzle nı. Ama bunca zamandır değmedi işten güçten elim. Geçen hafta niyet ettim niyet eyledim bu puzzle ı tamamlamaya diyerek işe koyuldum ve dün akşam beklenen tatlı son yaşandı: puzzle ım bittiiiiii.

Ne muhteşem, ne güzel, ne masalsı bir andır bir puzzle ın son parçasının yerleştirilmesi ve tablonun ortaya çıkışı ile yaşanan haz. Her puzzle a aynı heyecan ve şevkle başlamak ve yine aynı heyecanla bitirme ancak bir puzzle severe has özelliklerdir.


Puzzle bittiğinde de bambaşka bir işe koyulursunuz. Yapıştırıcılar, fixleyiciler, nasıl bir çerçeve seçsem telaşı başlar. Biz şu an Badi'mle o evredeyiz. Daha önce hiçbir puzzle ım evimin duvarlarını süslememişti. Bu nedenle bu bizim için tatlı bir ilk. 

Aslında puzzle ın mantığı yapmak ve bozmak, sonra tekrar yapmak üzerine olduğundan mantıken puzzle ımı bozmam ve yeniden yeniden yapmam lazım. Ama buna hiçbir puzzle tutkununun gönlünün razı olacağını, içinin el vereceğini sanmıyorum. Çin işkencesine eşdeğer acı verir yaaa. Elim gitmez, yapamam:(( Bu nedenle de çerçeveletme yoluna gidiyorum.

Haa bu arada benim sevgili sevgilim Badi'm 14 Şubat'ta gitmiş bana yepyeni gıpgıcır 1000lik puzzle almış. Bunu duvardaki yerine yerleştirir yerleştirmez hemen başlıyorum hediyemi tamamlamaya. Darısı da yenilerinin başına..


10 yorum:

neslice tarifler dedi ki...

Çok severim puzzle yapmayı. Acayip stres attıran birşey. Ne zamandır yapmıyordum, aklıma düşürdünüz yine :)

Bestesiyleannesi dedi ki...

ben şu anda yenisini yapıyorum, hem de tam şu anda:)) şiddetle tavsiye ederim

Nuray İlbars dedi ki...

Ben bu konuda çok sabırsızım...
Ciddi sabır işi puzzle.
Ama ne büyük haz verdiğini tahmin edebiliyorum.

Bestesiyleannesi dedi ki...

Küçük bir tanesi ile işe koyulmak başlangıç için iyi olabilir. Aslıda yazılardan anladığım kadarıyla pek çok zevkimiz ortak. Azmedersem ben bu puzzle işini size sevdiririm gibi geliyor:)

Nuray İlbars dedi ki...

Zamanında 1000 parçalık puzzle yapmışlığımız var eşimle ama daha çok o meraklıydı. Çok güzel bir deniz manzarasıydı, uzun zaman duvarda kaldı.
Aslında kafa boşaltıcı, vakit geçirici, güzel bir uğraş ama..
Sabırsızlığımı da alır belki..
Ben 25 parçalık çizgi film kahramanlarıyla başlayayım en iyisi:-)

Bestesiyleannesi dedi ki...

:)) 25 çok iyimser bi başlangıç oldu :)
puzzle yaparken her şeyi unutuyorum. ev, iş, sorumululuklar. aklımda sadece boş kalan yere uyan parçayı bulmak..

Magic and Dust dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Bestesiyleannesi dedi ki...

ben şimdi yenisine başlamak üzereyim. yapması ne kadar keyifli ise bitirmesi de o kadar mutluluk verici.

Puzzle Master dedi ki...

Puzzle gerçekten çok zevkli bir hobi, puzzle sevgisi olan her bitirdiği puzzle'dan sonra daha büyüğünü yapmak ister zorla yapana acı ve sıkıntı : -) severek yapana mutluluk verir. Tüm puzzle sever arkadaşları www.puzzleteacher.com sayfama beklerim .......Puzzle dolu günler dilerim..:-)

Bestesiyleannesi dedi ki...

ben de herkese puzzle dolu günler diliyorum :)

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea