17 Kasım 2012 Cumartesi

en güzel tiramisu budur

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Cumartesi, Kasım 17, 2012
Benim için en güzel tiramisu budur. Çünkü bu tiramisunun özel bir anlamı var. Sırf canım çok istedi diye canım kocacım Badim hiç üşenmedi ve benim için bunu hazırladı. Ellerine sağlık sevgilim.
Şimdi ben size malzemelerini ve hazırlanışını yazarım ama eminim hiçbiriniz onun yaptığı kadar lezizini yapmayı başaramazsınız. Çünkü onun tarifinin en özel karışımı "aşk". Kocaman bir kalp ve bir o kadar büyük bir sevgiyi bulamazsanız bu tiramisu istediğiniz kıvamda olmayacaktır.

Malzemeler
1 adet kakaolu pastaban (pasta altlığı)
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı süt
1 kutu tuzsuz labne peyniri (200 gram)
2 çorba kaşığı kakao
1 bardak şekerli nescafe

Yapılışı
Krema: Yumurta, un ve şeker bir kapta mikser yardımı ile karıştırılır. Üzerine azar azar süt eklenir. Güzelce çırpılan karışım bir tavada kısık ateşte pişirilir. Muhallebi kıvamına geldiğinde altı kapatılıp soğumaya alınır. Soğuduğunda içine labne eklenir ve mikserle çırpılır. 
Tepsi ya da borcama pastabanın katlarından biri yerleştirilir. 1 bardak sıcak su ile nescafe karıştırılır ve yarısı borcamdaki pastabanın üzerine eşit bir şekilde dökülür. Hazırlanan kremanın yarısı ıslatılmış pastabanın üzerine sürülür. Ardından pastabanın 2. katı yerleştirilir. Bardakta kalan nescafe 2. katın üzerine dökülür.Kremanın kalanı 2. kat pastabanın üzerine sürülür. Çay süzgeci yardımıyla kakao pastanın üzerine serpilir ve pastanın üzeri tamamen kakao ile kaplanır. Buzdolabında 4-5 saat bekletilir.

Dediğim gibi, yapabilirsiniz ama asla kocam gibi güzelini yapamazsınız:)

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea