10 Ekim 2013 Perşembe

kardeşim giysin...

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Perşembe, Ekim 10, 2013
Bugünkü yazım pek çok çocuk için umut olur umarım...

Tren yolculuğu sırasında koltuğun arkasına bırakılan bir dergide gördüm ilk defa. Organizasyonun ismi kardesimgiysin.com. Amacı, "dolapta beklemesin, kardeşim giysin" diyenler için kullanılmayan çocuk ve bebek giysilerini ihtiyacı olan prens ve prenseslere ulaştırmak.

Sitede "bekleyen kardeşlerimiz" ve "mutlu kardeşlerimiz" diye iki ayrı bölüm var. Siz de çocuklarınızdan kalan giyilmeyen eşyaları bağışlamak, ihtiyacı olan çocukları sevindirmek isterseniz "bekleyen kardeşlerimiz" bölümünde yaşı-boyu-kilosu-cinsiyeti yer alan ve size uygun olan çocuk/çocukları seçerek mail aracılığıyla irtibata geçebilirsiniz. Karşılıklı olarak adresler ve isimler alındıktan sonra da prens ve prenseslere giysileri kargo ile gönderebilirsiniz.
 
Ben hem kendi dolabımı hem de eşimin dolabını yılda 1 ya da 2 kez gözden geçirip giyilmeyen, kullanılmayan ne kadar giysi-ayakkabı-çanta varsa ayırıp temizlerim. Ardından güzelce paketleyip yaşadığım şehirdeki belediyeyi arar, "Paylaşım Merkezi" görevlilerinden gelip almalarını rica ederim. Onlar da bu eşyaları gözden geçirip, kullanılabilir durumda olanları mağazaya yerleştirir, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtırlar. Hızla büyüyen bir çocuğum olsaydı, eminim bizimkiden 3-5 kat fazla giysisini ayırmak durumunda kalırdım  ve onları da belediyeye bağışlardım. Kullanılmayan eşyaların evde dolapları doldurmasına ve onları kullanabilecek insanlardan uzak kalmasına oldum olası karşıyımdır. Bu nedenle bu proje tam benlik :)
Son derece mantıklı ve gerekli bir işe soyunmuş olan Elif ve Kerem'in annesine teşekkürler. Çocuğum olmasa da bir annenin evladını en güzel giysilerle sarıp sarmalamak isteyeceğini anlayabiliyorum. Herkes imkanları dahilinde çocuğu için en iyisini ister. Ama bazen o imkanlar o kadar çetin olabilir ki, kış günü çocuğunuzun ayağına giydirecek bir bot, başına saracak bir bere bulamayabilirsiniz. Bunu yaşamasınlar, çocuklar mutlu olsunlar diye bu projeye siz de destek olabilirsiniz. 

Siz de benim gibi kardeşim giysin diyorsanız tık tık... 
İlgili yazılar ve haberler:

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea