5 Ekim 2013 Cumartesi

ne kullanıyorum - 6

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Cumartesi, Ekim 05, 2013
Benim için yumurta pişirmek artık çok kolay :)
Eşim çok sevdiği, her sabah yemek istediği için orta pişmiş kıvamda yumurtayı tutturmak gibi bir sorunum vardı ama artık halloldu. Derdimin çaresini buldum. Hem de sadece 3 TL ye...

Sistem çok basit: Yumurtaları haşlayacağınız kabın için bu ürünü atıp kaynamaya bırakıyorsunuz. Kutunun arkasında gördüğünüz gib piştikçe renk değiştiriyor. Siz de nasıl yemek istiyorsanız (az pişmiş-orta pişmiş (kayısı kıvamı)-çok pişmiş) o renge geldiğinde yumurtayı kaptan çıkarıyorsunuz.
İlk koyduğunuzda böyle görünüyor.
Bir süre sonra kenarlardan rengi açılmaya başlıyor. Ayrıca resimde kenardan itibaren gösterilen ilk çizgiye ulaşmış durumda.
soft
Beyazlık giderek artarken yumurtamız az pişmiş kıvamda
softtan mediuma geçiş
Yumurtamız artık orta pişmiş kıvamda (kayısı)
hard
Yumurtamız çok pişmiş kıvamda

Kaptan çıkarıp soğumaya bıraktığınızda tekrar eski haline dönüyor. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea