18 Ekim 2012 Perşembe

para nedir?

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Perşembe, Ekim 18, 2012
Çok param var diyene ithafen:


1) Para ilaçtır. Derdin, sıkıntın olduğunda sana 1-2 tek atma imkanı verir. Bir lokantaya oturur balığın yanına 1 kadeh rakı söyler, demlenirken düşünürsün. Mekanın kemancısı yanına gelir, sana nihavend makamından bir şarkı çalar, hafiften gülümseyerek şarkıya eşlik edersin. Biraz açılır, sıkıntını unutursun. 

2) Para arkadaştır. Güzel bir sofra kurar, tatlılar tuzlular hazırlar, masayı donatırsın. Dostlarını masanın etrafına toplar, yemek eşliğinde güler eğlenirsin. Bir bakarsın etrafın kalabalıklaşmış, mutlu olmuşsun.

3) Para yalnızlıktır. Çok paran varsa dertlerinde ganidir. Herkesten uzak kalmaya başlar, paranoyaklaşırsın. "Ya gözleri paramdaysa "nın derdine düşersin. Etrafındakilerden kim samimi dostun, kim yalancı, kim yancın, kim çıkarcı asla kestiremezsin.

4) Para hatadır. Cebinin şişkinliğine güvenip rahat saçmalarsın. Kaygı duymadan... Nasıl olsa paranın satın alamayacağı şey yok tezine sarılır, kendini kredi kartına 12 taksitle affettirmeye çabalarsın. 

5) Para beladır. Her türlü pislik bedavadır sana. Ulaşamayacağın haz, varamayacağın doruk olmadığından, her şeyi denemek istersin. 

6) Para tutsaklıktır. Bir kere yakalandın mı, kurtaramazsın paçanı. Lüks, bir zehir gibi kanına karışır ve bir daha asla eskisi gibi yaşayamazsın. Yokluğunun düşüncesinde bile mutsuzluk sarar her yanını. Bağımlısındır artık paraya, asla daha azıyla yaşayamazsın. Her zaman daha fazlasını kazanmak, elde etmek zorundasındır.

7) Para küstahlıktır. Sırtını destelerin sıcaklığına verip karşına çıkana afra tafra yaparsın. Nasıl olsa senden gari herkes nemeçek.. İnanılmaz bir özgüvenle donanırsın. Etrafını saran ışık hüzmesi küçük insanları aydınlatır ne de olsa, senin ışığın yeter...

8) Para uçurumdur. Çok paran olduğunda seni az parası olanlardan ayırır. Artık onların giydiğini giyemez, yediğini yiyemez, gezip dolaştığı yerlere gidemezsin. Mesela çimlerin üzerine uzanmak, bir bankta oturup çekirdek çitlemek, arabaya doluşup denize gitmek "banal" gelir çünkü. Yapamazsın. 

Ne aç-açıktayım, ne de çıldıracak kadar paraya tapınmaktayım. Ortada, kararındayım... 

1 yorum:

Bestesiyleannesi dedi ki...

çok teşekkürler
yazmak yazmak yazmak.. işte bütün mesele bu:)

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea