6 Kasım 2012 Salı

how to train your dragon?

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Salı, Kasım 06, 2012


Bir animasyon delisi olarak çok bayılarak izledim, tavsiye etmeden duramadım.

Her zamanki gibi filmimizi Badi seçti. Sağolsun çok marifetlidir film seçimi konusunda. Ne zaman bu işi ona bıraksam harika filmleri izlerken buluyorum kendimi.
Cressida Cowell'ın romanından uyarlanan film 2010 yapımı. Hatta o kadar sevilmiş ki 2014 yılında filmin devamı çekilecek. Hikayemiz Vikingler'in yaşadığı bir adada geçiyor. Şipşirin bu adanın en büyük sorunu geceleri baskın yapan ejderhalar. Vikingler ve ejderhalar arasında her gece yaşanan bu savaş sürerken adada yaşayan Hiccup, ejderhaların en korkuncu ile arkadaş olur. 
Gece Öfkesi ve Hiccup, adadakilerden habersiz gizli gizli görüşürler. Hiccup ona "Dişsiz" adını verir. Onunla vakit geçirdikçe ejderhaları yakından tanır. Bu sayede de adadaki ejderha eğitiminde birinci olur. Ancak bu durum Hiccup'ın başını belaya sokar. Çünkü birinci olan kişinin gerçek bir ejderha öldürmesi gerekir. 
Yaşadığı dostluk sayesinde ejderhaları yakından tanıyan Hiccup bunu yapmak istememektedir. Zamanla rüzgar tersine döner ve Vikingler ile ejderhalar  dost olurlar.
Filmden aklımda kalanlar: İnsanlar bazen dünyayı anlamakta ve algılamakta ne kadar da beceriksiz olabiliyor... Hiccup farklı bakış açısı sayesinde Gece Öfkesi'nin ne kadar uysal bir canlı olduğunu görebiliyorken bir ada dolusu insan göremiyor. İnsan ilişkilerimizde de böyle değil miyiz? Bazı insanlara karşı öyle ön yargılı davranıyoruz ki duvarların arkasında kalan insanların güzelliklerini keşfedemiyoruz.
Filmiz izlerken "Dilsiz'den bi tane de biz besleyeliiiiiimm.." demediysem ne olayım:)) Bakar mısınız şunun sevimliliğine..
Çocuklarınıza mutlaka izletin, hayvan sevgisini en kestirme yoldan öğretmiş olursunuz. Ayrıca yetişkinler için de son derece sıcak ve keyif verici bir film..
filmin imdb notu: 8.3
benim notum: 9



2 yorum:

acemi blogger dedi ki...

Bende animasyon izlemeyi severim. Yeğenim bahanesi ile sık sık sinemaya giderdik. Taşındılar uzun süredir sinemaya gidemedim :)
Ejderha terbiyecisini de beraber izlemiş beğemiştik.

Bestesiyleannesi dedi ki...

Bence animasyonlar çocukluğuna doyamayan yetişkinler için yapılıyor zaten. Oturup çizgi film izlemek istesek hikaye çok basit ve çocukça gelir, sıkılırız. Ama animasyon film olunca hem çocukların hem yetişkinlerin kalbini çalmayı başarıyor.
İzlerken çokça gülümsediğimi fark ettim. Özellikle de Hiccup'ın Dişsiz ile dostluğuna bayıldım.
Sizin de beğenmenize sevindim, demek ki yalnız değilim..:)

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea