22 Kasım 2012 Perşembe

safiye'nin dolapları

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Perşembe, Kasım 22, 2012
Bu gece "yine" tiyatrodaydık. Yine diyorum çünkü takriben haftada 2-3 gecemiz tiyatro salonlarında geçiyor. Peki bu durumdan şikayetçi miyiz? Hayııııııııır...
Bu akşam kardeşim aradı ve "nerdesiniz, ne yapıyorsunuz" diye sordu. Ben de "birazdan tiyatroya gidiyoruz" dedim. "Ben sizin kadar sanata ve sanatçıya aşık aile görmedim arkadaş" yanıtını aldım:)
Bu akşamki oyunumuzun adı Safiye'nin Dolapları. Odunpazarı Belediyesi oyuncularının sahnelediği bu oyunu Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde izledik. Bilet fiyatımız yetişkinler için 1TL. Gülmeyin lütfen, rakam gerçek. Bu şehirde sanata ulaşmak işte bu kadar kolay...
Salon her zamanki gibi ağzına kadar doluydu. Herkes eşini dostunu, çoluğunu çocuğunu almış gelmiş. Evde saçma salak dizileri izlemektense her akşam salonda olmayı yeğlerim. Eskişehir halkı ile bu konuda hemfikiriz. Hafta içi-hafta sonu ayrımı yapmadan hangi gün hangi saatte hangi salona gitsek tıklım tıkışık. İnsanlar burada tiyatroyu gerçekten seviyor. Bilet bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Ne zaman bilet gişesine gitsem üçer beşer alıyorum, çünkü bir dahaki gidişimde bulamama ihtimalim çok yüksek.
2 perdelik bu oyun güzel bir komedi örneğiydi diyebilirim. Eski İstanbul'da zengin konaklarında hizmetçilik ve kalfalık yapan Safiye'nin çevirdiği türlü oyunları keyifle izledik. Özellikle Ziyane Hanım rolündeki hatun kişi beni benden aldı. Bir ara gülmekten gözümden yaş geldi :)
Ziyane Hanım sağdan birinci: tipe bakar mısınız :)
Badi ve ben çok güldük, çok eğlendik. Pek keyifli bir gece geçirdik. Darısı nice oyunlara...

5 yorum:

Nesrin dedi ki...

Hayat Eskişehirlilere güzel:) Ankara'dan trene binip gelsem mi ne yapsam bilemedim:)

Ada Mutfak'tan Lezzetli Ev Yemekleri dedi ki...

ne kadar şanslısınız.. istanbulda büyük şehrin hengamesinden haftada değil ayda bile 2-3 kez gitmek mümkün değil:( tebrik ve gıpta ediyorum..

Bestesiyleannesi dedi ki...

sadece 1.5 saat :))
atlayın gelin birlikte gezelim:D

Bestesiyleannesi dedi ki...

biz eşimle İstanbul'da yaşama ihtimalimizi elimizin tersi ile itip Eskişehir'de kurduk düzenimizi. orada olsaydık muhtemelen biz de muhtemelen hem yoğunluktan hem de kalabalıktan uzak kalırdık her şeyden. o nedenle anlayabiliyorum halinizi.
en kısa zamanda sanata kavuşmanız dileğiyle:)

Ada Mutfak'tan Lezzetli Ev Yemekleri dedi ki...

çok haklısınız.. bu aralar uzak kaldık baya, inşaallah :)

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea