7 Kasım 2012 Çarşamba

spirograf

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Çarşamba, Kasım 07, 2012
İlkokul yıllarına dönmek isteyenler buyursun gelsin...
İsminin spirograf olduğunu bile bilmiyordum, yeni öğrendim. İlkokul yıllarında bir gün öğretmenimiz sınıfa bir "şey" getirdi. Şu anda hatırlayamadım bir rakam söyledi ve "Fiyatı şu kadar, almak isteyenler kimler?" diye sordu. Nasıl bayıldım, nasıl canım istedi... İçim gitti resmen. Ama nedense bir türlü annemlere almak istiyorum demedim ve benim hiçbir zaman spirografım olmadı:((((
Bu alet son derece eğlencelidir. Ha diyeceksin ki madem hiç sahip olamadın, nereden biliyorsun eğlenceli olduğunu. Arkadaşımda vardı. Onunla beraber kağıdın üzerine renkli renkli kalemlerle değişik şekiller yapardık. Çalışma şekli aşağı yukarı şöyle:
Özellikle kaleme, kağıda, boyaya, resime meraklı çocuklar için son derece ideal. Şu anda piyasada bir yerlerde satılıyor mu bilmiyorum. Bulsam hemen alırım. Zaten içimde kalmış:(( Haa, eğer derseniz ki "ben sana hediye ederim", çok müteşekkir olurum:)
90lı yıllara ve çocukluğuma dair hatırladığım en ilginç hatıralardan biridir spirograf. Kutusu bile nostalji yapmama yetti. Vay beeee, yaşlanıyoruz galiba...

6 yorum:

asime dedi ki...

Eminönü'ne gidersern 5tl 'ye alabilirsin bunlardan :) Tamam resimdeki gibi kutulu filan değil, 2-3 parçası var ama yine de hevesini giderebilir bence :))

Bestesiyleannesi dedi ki...

hahahha:) çok sevindim kolay ulaşılabilir bir şey olmasına. çocukluğumdan beri rastlamadım çünkü hiç.
o zaman ne yapıyoruz? en kısa zamanda Eminönü'ne uğruyoruz:D

acemi blogger dedi ki...

Eminönünden tranvay yolu boyunca beyazıta gitmek isteseniz yol üstünde pek çok satıcı bulabilirsiniz.
Yeğenime almıştık. Ufaklıktan çok biz uğraştık ama 4-5 modelden başka bir şey çıkaramadık :)

Bestesiyleannesi dedi ki...

İstanbul'da yaşamıyorum ama uğradığımda mutlaka almak istiyorum. Hatırlıyorum da kutusunda farklı aparatları vardı, her bir aparatı taktığımızda değişik şekiller çıkıyordu ortaya. Uğraşa uğraşa bayağı geliştirmiştik kendimizi:))

Ipek dedi ki...

O gunu hatirliyorum. Ve ben de cok hosuma gitmesine ragmen almamistim... Bizim cocuklugumuzda oyle her istedigmiz olmazdi zaten.. Bilmiyorum simdiki cocuklarinin durumu mu daha iyi yoksa bizim o yillardaki durumumuz mu.. Nostalji yaptirdin hakkaten simdi Gizem... :)

Bestesiyleannesi dedi ki...

Hatırlıyosun dimi:)) Kesinlikle hepimiz bayılmıştık o alete. Ne kadar büyülü görünmüştü o zaman gözüme...
Biz herhangi bir şeye sahip olmak için önce sabrederdik. Sabretmek daha da güzel kılardı belki de. Şimdi çocuklar çoğu şeye daha istemeye bile fırsat bulamadan sahip oluyor. Sanırım biz çok şanslıydık İpek. Sokaklarda deli gibi oynardık, sınırsız özgürdük. Doya doya çocukluğumuzu yaşayabildik. Nostalji bana da iyi geldi..:))

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea