29 Ekim 2013 Salı

kuru meyveli kurabiyem

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Salı, Ekim 29, 2013
Pazar gün durup duruken aklıma geldi, yaptım gitti.
Arada eser öyle. Bir anda tatlı veya tuzlu fark etmez hemen yapasım gelir. Üşenmem kalkar yaparım. Bu sefer gündemimizde kuru meyveli kurabiye var :)

Elimde tarif yoktu, hemen internette dolaşmaya başladım. Çoğu zaman yemeklerimin tarifini aldığım sitelere girdim ve sonunda aradığımı buldum.

Malzemeler:
Hamuru için:
  • 1 yumurta sarısı (beyazını üzeri için ayırın)
  • 100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 17 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
İçi için:
  • 3 adet kuru kayısı
  • 3 adet kuru incir
  • 3 tane elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
  • Badem, fındık ya da ceviz
  • Üzüm pekmezi

Kuru kayısı ve incirleri sıcak suda bekletin yumuşasınlar.  Aceleniz var ise birkaç dakika ocakta kaynatabilirsiniz. Daha sonra minik minik doğrayın, rendelenmiş elmalar ile birlikte teflon tavaya alın. Üzerine şekeri ekleyin ve 5-6 dakika kavurun. Elmalı kurabiye harcı gibi. Son olarak tarçını ekleyin iyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak hamuru hazırlayın. Hamurdan bir parça elinize alın, elinizde bardak şekli verip içerisine iç malzemeden bolca koyun, bardak şeklinin ağzını kapatın. Kurabiyenin üst kısmını yumurta akına batırdıktan sonra tepsiye dizin. Üzerine ceviz, badem ya da fındık batırın. Tüm hamuru aynı şekilde biçimlendirdikten sonra önceden ısıttığınız fırında 170 °C de pişirin. Yaklaşık 35 dk da pişiyor ve yine yaklaşık olarak 18 tane kurabiye çıkıyor. Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine çok az miktarda artı şeklinde üzüm pekmezi akıtın. 

Bu tarifi siteden aldım ve aynen uyguladım. Güzel oldu ve beğenildi de. Ancak tadının biraz daha istediğim gibi olması için bir dahaki sefere hamuruna şeker eklemeye ve tatlandırmaya kararlıyım. Hamuru biraz tatsız geldi bana.
Tarifin orijinalini incelemek isteyenler için tık tık. Teşekkürler nefisyemektarifleri :)

2 yorum:

MERVE dedi ki...

yılbaşı tatil olursa bana kek pastaya boğmak istiyorum evdekileri :) yap da yiyelim diye diye bir hal oluyorlar :)
eline sağlık, ben çoğu tarifi uydurarak yapıyorum ^^

Bestesiyleannesi dedi ki...

Ben de bazılarını kendim yaratıyorum ama internetten bulduklarım da oluyor. Bu tarifi de çok beğendim. Size de yılbaşı tatilinde kolay gelsin o zaman diyeyim :))

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea