1 Aralık 2012 Cumartesi

bir köşeye yazın

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Cumartesi, Aralık 01, 2012
Tepkiler: 
Sanırım Habertürk gazetesinde okumuştum.Yemek tarifleri ile ilgili bir sayfadan alıntı notlar düşmüşüm kenara:

- Balık pişirdikten sonra mutfak eşyalarınızın kokmamasını istiyorsanız kahve telvesi ile yıkayın.
- Lahana pişirirken koku yapmamasını istiyorsanız tencerenin içine bir dilim ekmek koymayı deneyin.
- Soğan soyarken ellerinizin kokmamasını istiyorsanız öncesinde ellerinizi sirkeye batırın.
- Karnabahar haşlarken suyuna birkaç damla süt ekleyin, karnabaharlarınız bembeyaz olsun. 
- Yemek yerken masa örtüsüne kırmızı şarap dökülürse beyaz şarap, beyaz şarap dökülürse kırmızı şarap ile çıkarmayı deneyin.
- Yağlı hamurdan börek yapıyorsanız hamurunuzun bozulmaması için içine bir miktar limon eklemelisiniz.
- Fasulye, nohut gibi bakliyatları bir gece önceden ıslatırken içine bir çay kaşığından daha az karbonat ekleyin.

Bayılırım böyle pratik ve deneyime dayalı önerilere. Mutfakta bunların hepsine ihtiyacım olacak. 


2 yorum:

Beyza dedi ki...

teşekkür ederim :)) balık olayını deneyeceğim :))

pespembe dedi ki...

kesinlikle..
ben de tek tek denerim artık lazım oldukça.

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea