Sanırım Habertürk gazetesinde okumuştum.Yemek tarifleri ile ilgili bir sayfadan alıntı notlar düşmüşüm kenara:
- Balık pişirdikten sonra mutfak eşyalarınızın kokmamasını istiyorsanız kahve telvesi ile yıkayın.
- Lahana pişirirken koku yapmamasını istiyorsanız tencerenin içine bir dilim ekmek koymayı deneyin.
- Soğan soyarken ellerinizin kokmamasını istiyorsanız öncesinde ellerinizi sirkeye batırın.
- Karnabahar haşlarken suyuna birkaç damla süt ekleyin, karnabaharlarınız bembeyaz olsun.
- Yemek yerken masa örtüsüne kırmızı şarap dökülürse beyaz şarap, beyaz şarap dökülürse kırmızı şarap ile çıkarmayı deneyin.
- Yağlı hamurdan börek yapıyorsanız hamurunuzun bozulmaması için içine bir miktar limon eklemelisiniz.
- Fasulye, nohut gibi bakliyatları bir gece önceden ıslatırken içine bir çay kaşığından daha az karbonat ekleyin.
- Fasulye, nohut gibi bakliyatları bir gece önceden ıslatırken içine bir çay kaşığından daha az karbonat ekleyin.
Bayılırım böyle pratik ve deneyime dayalı önerilere. Mutfakta bunların hepsine ihtiyacım olacak.
2 yorum:
teşekkür ederim :)) balık olayını deneyeceğim :))
kesinlikle..
ben de tek tek denerim artık lazım oldukça.
Yorum Gönder
Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...