14 Aralık 2012 Cuma

limon ağacım - 2

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Cuma, Aralık 14, 2012
Sadece 10 gün önce yazmıştım limon ağacım yazımı. Bu kadar kısa zamanda hizaya geleceğini tahmin bile edemezdim :))

Çiçek yetiştirmeyi sevdiğimi yazmıştım daha önce. Evde türlü çeşitli bitki var. Genelde çok da sabırlıyımdır bu konuda. Severim, okşarım, vitaminini suyunu eksik etmem, yerini sevene kadar beklerim falan. Ama bu limon ağacı gerçekten sabrımı fena zorluyordu. Hazirandan beri insan 1 yaprak oynatmaz mı, 1 tomurcuk açmaz mı? Açmadı kör olası... Tabi benim de sabrım taşmaya başladı artık. En son geçen hafta, geçtim karşısına, tehdit ettim. Evet, yaptım bunu. Daha önce de birkaç bitkide denemiştim, işe yaramıştı. Çok içten bir şekilde "Bana bak, açtın açtın, açmazsan seni kapının önüne koyucam" dedim. Üstünden sadece 1 hafta-10 gün geçti ve şu anda limon ağacımın üzerinde 5 tane kocaman tomurcuk var. Büyüyüp limon olacaklar. 
bir gün seni de böyle görmek dileğiyle ağaççık :)
Biliyorum hiçbir bilimsel açıklaması yok, biliyorum çok saçma, ama her seferinde işe yarıyor. Yoksa aylardır miskin miskin yatan ağaç bir anda neden 5 tane birden limon pörtletti:))


4 yorum:

maviumut dedi ki...

ne kadar keyifli bir bitki yetiştirmek. Mahsüllerin bol,tatları da güzel olsun:)

Bestesiyleannesi dedi ki...

hahahhahha :)
daha yemek kısmet olmadı, sadece tomurcuğuna bakmakla yetiniyorum. ama buna da şükür çünkü aylardır sadece yapraklara bakıp duruyordum :P
çok teşekkürler

maviumut dedi ki...

bende balkonda saksıda biber yetiştirirken öyleydim.insan yemeye kıyamıyor ki zaten yemek için yapmıyor.duruşları yeter:)

Bestesiyleannesi dedi ki...

her gün gözünün içine bakınca yemek gerçekten zor oluyor :)

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea