19 Aralık 2012 Çarşamba

okuldan haller - 1

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Çarşamba, Aralık 19, 2012
Okulda 1 haftadır harıl harıl Yerli Malları Haftası'nı kutluyoruz. Hayatımda yemediğim kadar pastayı, kurabiyeyi, böreği son 1 haftada yedim. Uzun bir süre bizim evde hamur işi pişmeyecek, sevgili Badiye duyurulur...

Gelelim bu haftadan aklımda kalanlara:
- Çocuklar hangi ürün yerli, hangi ürün yabancı kesinlikle ayırt edemiyorlar. Anne-babalar bu konuya eğilelim lütfen.
- Çocuklar için Yerli Malları Haftası demek derslerin kaynaması, bol bol yemek içmek, sınıfı sınırsız batırma özgürlüğü demektir.
- Öğretmenler odası bu haftadan nasibini alır. Masanın üzerinde farklı sınıflardan gelen tabaklar dolusu hamurişi olur. Hatta seçenek o kadar çok olur ki yavaştan gurme edasıyla "hımmmmm, şekeri fazla gelmiş", "fırında biraz daha kalması gerek" şeklinde eleştiriler yapılır :)
- Veliler akın akın okula gelir. Hepsinin elinde tepsiler, borcamlar olur. "Gelmişken çocuğun durumunu da sorayım." derler. Veli toplantılarına bile gelmeyen veliyi okulda gördüğümüz haftadır.
- Hademeler ve temizlik görevlileri bu haftadan nefret eder. Yerlerde plastik tabak, bardaklar, yemek parçaları, her yerde puding ve çikolata izleri olur. Temizle temizle bitmez.
- Bol bol fotoğraf çekilir. Eğlenilir, coşulur. Müzik seti açılır. Hem yenir, hem oynanır.

Bu sene benim için bu haftaya damgasını vuran olay ise şu oldu: Öğrenciler yemem için, içinde türlü çeşitli pastalar börekler olan bir tabak hazırlamışlar. Yanında içmem için de 1 bardak kola getirdiler. Ben zaten normalde de kola sevmeyen ve içmeyen biriyimdir. Üstelik kola yerli malı da değil diyerek "ben bunu tüketmiyorum" dedim ve kolayı geri gönderdim. Bunu gören öğrenciler, ellerindeki kolaları lavaboya boşalttı ve "biz de içmek istemiyoruz öğretmenim" dediler. Bazen defalarca kez anlatıp da öğretemediğiniz bir şeyi tek bir hareketinizle çocuklara aktarabilirsiniz. Öğretmen sadece ders anlatan değil, bakışıyla bile örnek olandır. Eğitim de budur :)))

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Ahh ne eğlencelidir bilmez miyim? Biz kutluyoruz ve ardından sınıfcak temizliyoruz sınıfımızı :)) Ne kadar bizim zamanımızdaki gibi olmasa da güzel şey yerli malları haftası :))) Sevgiler..

Bestesiyleannesi dedi ki...

güya öğrenciler temizliyor ama ona temizlik demek gerçekten zor :) mecburen arkalarından temizlik görevlileri bir kez daha temizliyor.
hatırlıyorum da bizim ilkokul öğretmenimiz en çok meyve ve kuruyemiş getirmemizi isterdi. bu yıl çocukların neredeyse hiçbiri meyve getirmedi:( tamamen karbonhidrat odaklı bir çalışmaydı :D

kampet dedi ki...

yerli malı haftasında sınıfların kirlendiği bahanesiyle bazı okullarda kutlanılmıyor böyle saçma bi bahane olabilir mi?

Bestesiyleannesi dedi ki...

olabilir, inanırım. çünkü bizim temizlik görevlilerine bıraksak onlar da kutlamayın diyecek :)

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea