27 Ocak 2014 Pazartesi

bak sen sirkenin maharetlerine :)

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Pazartesi, Ocak 27, 2014
Sirke ile neler yapabilirsiniz ki?

Sosyal paylaşım sitesinde bir arkadaşım paylaşmış. İzleyen izleyemeyen vardır diyerek sizinle paylaşmak istedim...
 
1) Tıkanmış olan gidere, yarım bardak karbonat ve bir bardak sirke döküp üzerine sıcak su tutun.


2) Kapı ve duvarlardaki bant lekeleri için; sirkeyi püskürtmeli bir şişeye doldurun. Sprey gibi lekenin üzerine sıkın. Daha sonra birkaç dakika bekleyin. Kâğıt havlu yada kuru bir bezle silin.
 
3) Çöp bidonunuzdaki kokuyu gidermek için; bir dilim ekmeğin üzerine tamamen kaplayacak şekilde sirke dökün. Boş bidonun dibine yerleştirin. Bir gece bekledikten sonra ertesi gün kokudan eser kalmayacaktır.
 
4) Ev temizliğinde kullanmak için; püskürtmeli bir şişenin 1/3 ü kadar sirke, 2/3ü kadar su doldurun. Üzerine bir miktar sıvı bulaşık deterjanı ekleyin. Çalkalayın. Mutfak ve banyo temizliğinde gönül rahatlığıyla kullanın.

5) Evde dolaşan böceklerden kurtulmak için; bir bardağa elma sirkesi koyup üzerini streç film ile kaplayın. Bıçak yardımıyla birkaç delik açın. Böcek olan odalara ve dolaplara bu bardağı koyun.

6) Elbise lekeleri için; bir ölçü sirke ile 3 ölçü suyu karıştırıp sprey şeklinde giysinin üzerine sıkın. Asarak kurutun. Ayrıca koltuk lekelerinden kurtulmak ve kedileri koltuğunuzdan uzak tutmak için de aynı yöntemi kullanabilirsiniz.

7) Vazonuzdaki koparılmış çiçeklerin daha uzun süre solmadan canlı kalması için; vazodaki suya bir miktar sirke ekleyin.

8) Gözlük camlarınızı temizlemek için; bir miktar sirkeyi camlara püskürtün ve kuru bir bezle silin.

9) Tavalarda oluşan kızartma ve pişirme lekelerinden kurtulmak için, bir miktar sirke ile suyu karıştırın ve tavaya dökün. 5 dakika boyunca kaynatın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea