25 Nisan 2012 Çarşamba

ne izliyorum-2

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Çarşamba, Nisan 25, 2012
Ters Yüz. Evet, ne izliyorum-2 nin konusu TRT1 de yayınlanan Ters Yüz programı. Belki fark etmişsiniz belki de hiç denk gelmemiştir. Bana sorarsanız süper bir program. Her şeyden önce tema çok sağlam: Karşılıklı olarak hayatlarımızı değişirsek neler olur? Tabi ki çok eğlenceli olur. Düşünsenize, siz plazada çalışan bir iş kadınısınız ve hayatınızı 4 günlüğüne Çukurova'da pamuk toplayan, evde koyunlara keçilere bakan bir kadınla değişiyorsunuz. Sizin ve diğer kadının düştüğü haller gerçekten çok eğlenceli oluyor. 
Son izlediğim bölümde Ayvalık'ta restoran işleten bir kadın ve yazar bir adam, Urfa'da güvercin satışı yapan bir adam ve bir ev kadını ile hayatlarını değişmişlerdi. Evlere şenlik durumlar çıkıyor her seferinde ortaya.

Ben çok keyif alarak izliyorum bu programı. Tavsiyemdir. TRT1 de zevkle şevkle izleyebilirsiniz.

6 yorum:

EQ dedi ki...

Aaaa, demek sonunda TR'de de yapiyorlar bu programi...hic sasirmadim:)

Bununla ilgili mutlaka birseyler anlatmam lazim:

Bu program Almanya'da "Frauentausch" adinda yayinlaniyor yillardir ve cok izleniyor. Frauentausch, yani "kadin degis-tokusu" diyebiliriz Türkce. Yani burada iki tane kadini aliyorlar ve biri ötekinin evinde kaliyor 1 hafta, digeride berikinin. Bir hafta boyunca ailesine sahip cikiyor, cocuklariyla ilgileniyor, yemek yapiyor, ev temizliyor, sosyal aktivilere katiliyorlar birlikte (bir de ne kavgalar gürültüler oluyor , sormayin):)

Ben de her izledigimde icimden derdim ki "bunun aynisini TR'de yaparlar kesin yakinda ama zor olur biraz. Hic bir koca buna izin vermek istemez, toplumumuz bunu ters karsilar , belki bu sebepten yapmazlar".
Demek böyle bir cözüm bulmuslar, bir kadin ve bir erkek....süpermis:) Bizim demokrasilerde care tükenmiyor yahu:)

Bakalim orada da cok tutacak mi bu program. Tutar gibi duruyor:)

Bestesiyleannesi dedi ki...

Aslında buradaki 1 kadın-1 erkekten ziyade aile değişimi. Yani Türkiye'nin herhangi bir ilindeki bir aile, başka bir ilde farklı bir hayat yaşayan bir aile ile evini, işini, hayatını takas ediyor. İzlemesi çok keyifli bir program. Tavsiye ederim, bi ara göz atmalısın mutlaka.
Aslında Almanya'daki daha keyifliymiş. Yani sadece kadının değiştirilmesi durumu daha da eğlenceli hale getirir gibi geliyor bana:)

cingifilli dedi ki...

Bende denk gelip izlemiştim çok beğenmiştim ama saatini ve gününü bilmediğimden bir daha izleyemedim;)

Bestesiyleannesi dedi ki...

Ben tüm programları yayınlandıktan sonra izlerim, yani canlı canlı o anda izlediğim çok azdır:)O gün o saatte işim çıkar, ben de amaaaan sonra izlerim nasıl olsa -hem de reklamları atlaya atlaya, tadını çıkara çıkara- diye düşünürüm. Sırf bu yüzden Tivibu aldık eve, tekrar izle'den yararlanıyım diye:)O nedenle pek bilmem hangi program hangi gün hangi saatte yayınlanır. Ama şimdi baktım, en son cumartesi yayınlanmış. Ama geç saatte. Gece 23.00-00.00 civarı. İnternetten arka arkaya 2-3 bölüm izleyince daha da zevkli oluyor ama.

Ipek dedi ki...

Cok merak ettim bakacagim ben de. Tesekkurler paylasim icin canim..

Bestesiyleannesi dedi ki...

Çok güzeldir, keyif alacağına eminim İpekçim.

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea