9 Temmuz 2013 Salı

çin takvimi

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Salı, Temmuz 09, 2013
Geçen gün minik mucizem blogunda Çin Takvimi yazısını okudum ve bana çok ilginç geldi.
Bu takvime göre annenin hamile kaldığı ay ve yaşı bilindiğinde çocuğun cinsiyeti de tahmin edilebilir. Örneğin anne 25 yaşında ve ekim ayında hamile kalmışsa bebeği büyük ihtimalle erkek olacaktır. 
Çin'de ve Asya ülkelerinde yaklaşık 700 yıldır bu takvim kullanılıyormuş. Çin takvimi ile ilgili detaylı bilgi veren bir site de mevcut. İncelemek için tık tık.

"Takvim nasıl oluşturulmuş?" diye soracak olursanız asırlar boyunca Çinli yetkililer doğan çocukların kayıtlarını tutmuşlar. Bu kayıtlara dayanarak istatistikler elde etmişler ve bu sayede %90-95 doğruluk payı olduğunu iddia ettikleri bu takvim ortaya çıkmış.

Tutar mı tutmaz bilemem ama minik mucizem kendisinde bu takvimin tuttuğunu yazmış. İsterseniz siz de buradan hesaplama yapabilirsiniz.

3 yorum:

Mürvet Halidi dedi ki...

:) Bana da ilginç gelmişti, bende tuttu bu takvim ve genelde çevremdekilerde de tutuyor, o yüzden etrafta hamile birini duysam direk buraya başvuruyorum.
Sevgilerr

NarÇelen dedi ki...

ben de duymuştum bunu. annelere sormak lazım doğru çıkmış mı diye..

Bestesiyleannesi dedi ki...

Ben ilk defa gördüm ve hemen etrafımdaki arkadaşlarıma sormaya koyuldum. Çoğu da tuttuğunu söyledi. Tabi yine de garantisi yok ama özellikle erkek ya da kız çocuk isteyen aileler düşünebilir. Hem belki bana da lazım olur :)
İkinize de sevgiler.

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea