1 Temmuz 2013 Pazartesi

ghajini

Gönderen Bestesiyleannesi zaman: Pazartesi, Temmuz 01, 2013
Uzun zamandır izlemeyi düşündüğüm bu filmi nihayet izledim.
Son 1 yılda Hint sinemasına yani Bollywood'a olan ilgim ve merakım arttı. Tabi bunda Aamir Khan'a olan hayranlığımın payı büyük:)

İlk olarak 3 İdiot, ardından Yerdeki Yıldızlar ve şimdi Ghajini. Aamir Khan'ın tüm filmlerini izlemek istiyorum. Daha önce izlediğim 2 filmle ilgili yazılarımda da söylemiştim, normalde Bollywood filmlerini sıkıcı ve saçma bulurdum ama bu filmler bambaşka. Her filmde bambaşka bir karaktere bürünen Aamir Khan'ın oyunculuğu da göz dolduruyor. 

Bu filmde diğer filmlerden farklı olarak aksiyon sahneleri yer alıyor. Hikaye sevdiği kadınla evlenme hayalleri kuran zengin bir adamın başına gelen kötü bir olay sonrası sevgilisinin öldürülmesi, başına aldığı darbeler nedeniyle hafızasını kaybetmesi ve sadece yaşadığı son 15 dakikayı hatırlaması üzerine. Geçmişini kaybedeb bu adam akıllıca bir yöntem izleyerek geçmişten aklında kalan kırıntıları birleştiriyor, bulduklarını yazıyor ve vücuduna dövme olarak işletiyor. Yaşadığı bu kötü olaya neden olan Ghajini'nin izini ise film boyunca sürüyor. Aşık olunan esas kızımız Kalpana ile tanışmaları da çok sevimli.
Badi de ben de filmi beğendik. Kalpana'nın aşırı "iyi" niyetli bir portre çizmesi, film boyunca Aamir Khan'ın kas yapmış olduğunun gözümüze gözümüze sokulması ve dövüş sahnelerinde süpermenvari gösterilmesi dışında tabi. Yine de çok keyifli bir filmdi. İzlemenizi tavsiye ederim.

Film 2008 yapımı ve imdb puanı 7.1. Benim puanım ise 7.5. İyi seyirler.


2 yorum:

Pınarın Dünyası dedi ki...

Bu ve diğerleri çok çok güzel Aamir Khan ile ilgili sürekli araştırma yapıyorum son 3 4 aydır kişilik karakter çalışkanlık müthiş :) Tam da Mr. perfectionist :)

Bestesiyleannesi dedi ki...

Ben de bayılıyorum ona yaa. Başka hangi filmlerde oynamış diye internette tur atıyorum. Acilen onları da izlemem lazım :)

Yorum Gönder

Bir blogun en çok ihtiyaç duyduğu şey yorumdur. İşte tam da bu sebepten, aklına geleni yaz...

 

kırmızı kiraz Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea